Mitt i min verklighet

En sån sak man läser om i tidningarna. Jag kan se löpsedeln framför mig: ”Spädbarn övergivet hos nunnor i buddistiskt tempel”. Under ett träd på gården här utanför. I en flätad korg. Ett ensamt barn, övergivet och lämnat åt ödet. Den som lämnade barnet tänkte nog att nunnorna skulle ta hand om det. Övergivet. I en flätad korg. Man lät skicka barnet till sjukhuset.

För mig är det overkligt. En människa, i litet format, ensam och oförmögen att klara sig själv. Tack och lov kommer det lilla livet fortsätta men jag undrar hur det kommer att bli. Ingen mamma eller pappa eller ens vetskapen om vilka de är, eller var. Det är en sån sak man läser om i tidningarna. Och det hände ikväll, innanför de nattetid stängda portarna till det stora templet. Jag läste inte om det på löpsedeln. Jag tänkte inte att ”sånt händer inte i min del av världen, det är för overklighet”. För det hände här ikväll, mitt i min verklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*