I ett klassrum en kväll i september

I ett litet klassrum, med låga bord och stolar och med ett tiotal surrande takfläktar, en kväll i september. Klassrummet tillhör ett kloster i staden Pitou, Taiwan.

Läraren är smal och lång, med höga kindben, oskyldigt lende och runda glasögon. Svart hår, rutig skjorta och beiga byxor, lite för höga i midjan.

Vi pratar om livet, psyket, de fyra sanningarna och om Buddhismen i allmänhet. Det är sent och mina ögon klipper, jag slumrar till en stund, finner ord i mitt block jag inte minns att jag antecknat. Min trötthet irriterar mig eftersom ämnet intresserar mig. Jag vill ta vara på det.

När vi går och lägger oss pratar vi om drömmar. Vi minns inte våra drömmar här, kommer vi fram till, och vi antar att det beror på utmattning. Följande natt drömmer jag mycket. Jag drömmer om min familj om mina vänner. Jag drömmer om konversationer som redan ägt rum.

En reaktion på ”I ett klassrum en kväll i september”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*