Atombomb

I wrote something for SUWPAA’s (Swedish Up With People Alumni Association) magazine Upbeat. It’s in Swedish but try Google Translate. It’ll probably be all weird.

Explosion.
Explosionen sker på Denver International Airport och när vi anländer till skolan. 97 nya människor, 97 nya namn, ansikten, personligheter, livshistorier och 97 nya delar att lägga till i mitt liv. En stor explosion, överväldigande och kraftfull. Oväntad.

Tryckvåg.
Efter explosionen följer en tryckvåg. Intryck, uttryck och avtryck. Inte längre någon tryckande känsla av nervositet eller tvivel. Det här är rätt, och det känns ända in i hjärtat.

Jag träffar min värdfamilj, som är underbar, och jag mår bra. Vi umgås, går på utflykter, lär känna varandra och inser att vi har gemensamma bekanta. Dagarna flyter på. Jag lär känna underbara människor, lär mig sångerna och danserna. Bygger under två veckor upp en show som påverkar mig, på riktigt.

Radioaktivt nedfall.
Sen regnar det över mig. Känslorna kommer i etapper. Nedfallet är stilla och tyst och landar när och där jag minst anar det. Idag, under rehearsal, stod jag och väntade på att gå på scenen och håll helt plötsligt på att börja gråta. Det var så vackert. Musiken. Människorna. Allt. Och jag minns inte ens vilken sång det var.

Om en atombomb någon gång skulle vara något vackert, något bra, då skulle det vara såhär. Nedfallet kan ske åratal efter explosionen och påverka mer än explosionen i sig. Och det är väl dit vi vill komma – att vi inte ägnar bara ett halvår av vårt liv till att göra bra, utan ägnar ett halvår av vårt liv till att lära oss hur vi ska kunna påverka, göra skillnad och göra något bra när vi kommer hem.

2 reaktioner på ”Atombomb”

  1. Galet bra beskrivet! Du är så duktig på att skriva!

    Så kul att följa dig genom ditt äventyr, det får verkligen minnena att komma tillbaka. Kanske inte kan säga det för mnga gg men Njut! ;)

    PS. Hälsa till Dave och Sophia! De reste i min cast ;)

    Kram

  2. Vilken häftig text, Annicka! Du är verkligen duktig på att hitta
    ”rätt” vinkel. Ser fram emot att läsa ditt inlägg i nästa UpBeat. Kram från MM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*