Fyrklövern(a!)

Dag 12 fredag. Som alla andra dagar i Biarritz regnar det. Himlen är gråare än en askkopp men jag orkar inte bry mig. Ignorerar vädret. Går upp tidigt och springer. I converse. I spöregn. Men de gör inget. Måste få upp pulsen, känna andningen. Springer förbi mannen som för några dagar sen kom fram till mig med en fyrklöver. Han ler och vinkar. Jag ler och vinkar tillbaka. Även denna morgon är stranden uppäten av havet. Flod.

När jag sprungit tills det inte går mer vänder jag. Möter mannen igen och denna gång går han fram emot mig. Jag tar ut mina ipodhörlurar och saktar in. Han räcker mig en ny fyrklöver, pressad och lagd i en liten readlinepåse (vad han förvarat där tidigare funderar jag inte på). Jag, exalterad, förvånad och lycklig: ”Where do you find them!?” Mannen pekar, viftande, med handen. Med hjälp av engelska/franska/kropps- och teckenspråk kommunicerar vi lite. Jag talar om att jag aldrig ens sett en fyrklöver. Han märker min lycka, känner sig stolt. ”It’s for luck! Chance!” Vi ler. Jag tackar honom. Och så springer jag leende och med massor av energi därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*