Rymden och tid och sånt. Sånt som gör mig jobbig att ha o göra med.

Jag är en nörd. En rymdnörd.
Rakt igenom.

Jag fascineras av allt som har med rymden, tid och stora saker att göra. Här är några exempel på vad som gör mig exalterad och nästan lite jobbig att ha o göra med:

  1. Stora tal (eller mycket stora tal som Wikipedia kallar dem). Typ Googolplexian som är världens största tal. Och till och med Googol som är världens näst största tal och lika stort som produkten av 100 st 10:or. Enligt Wikipedia är Googles namn en avsiktlig förvanskning av just googol.
  2. Den japanska rymdfarkosten IKAROS som för övrigt står för Interplanetary Kite-craft Accelerated by Radiation of the Sun. Det är alltså en farkost som med hjälp av ett stort segel ska drivas av solvindar.
  3. Nasa
  4. Filmer som handlar om rymden. Exempelvis Apollo 13 som jag såg för en dryg vecka sedan. Jag som alltid (alltid, inga undantag) somnar till filmer, hur bra de än är, satt på helspänn i över två timmar. Armageddon var också under många år min favoritfilm.
  5. Boken About Time av proffesorn Paul Davies. Här har vi alltså allt som tangerar begreppet tid. Relativitetsteorin, svarta hål, det faktum att tiden går olika snabbt beroende på vilken höjd man befinner sig etc. Jag förstår kanske en tiondel (om ens det) och resten fascinerar mig till tusen trots att jag inte förstår.
  6. Svarta hål
  7. Att flyga flygplan mot tiden (västerut alltså) så att tiden liksom inte går. Man kan lyfta på en plats och landa på en annan och hinna göra allt möjligt skoj uppe i luften och ändå är klcokan lika mycket när man landar som hon var när man lyfte. Jag har skrivit om detta här och här.

Jag fascineras av mycket annat också. Blir exalterad av andra saker. Till exempel att cykla väldigt snabbt i nedförsbackar. Sådär så man måste växla upp på trögaste växeln och trampa så hårt man kan ändå. Så vinden bara viner omkring en och det känns som att man ska ramla men det gör inget för det är så kul. Och så tycker jag om att köra bil snabbt. På torr asfalt på sommaren. Men nu börjar det spåra ur lite. Jag är en nörd och det var det jag ville komma fram till. Jag tror jag lyckades rätt bra. Godnatt.

En reaktion på ”Rymden och tid och sånt. Sånt som gör mig jobbig att ha o göra med.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*