Det kommer lukta död fågel i hela huset

När vi skulle äta lunch här på jobbet i onsdags så upptäcktes en lite märklig sak. Det prasslade nämligen i öppna spisen som vi har i rummet där vi äter lunch. Råtta? tänkte vi. Någon modig själ kikade in i spisen och försökte undersöka vad det var. Det var ingen råtta, det var en fågel. Närmare bestämt en duva som slinkit ner i skorstenen och inte hittat ut. Där ruffade den nu omkring, panikslagen och rädd. Och att vi väsnades där nedanför gjorde det ju inte lättare för fågeln att komma ut den vägen. Förmodligen skulle den inte kunna komma ut neråt-vägen i alla fall, för det sitter något slags galler ivägen. Vi såg stjärtfjädrarna sticka ner vid ett tillfälle men hela fågeln kom inte ut.

Ingen gjorde någonting (vi tänkte nog att duvan skulle hitta vägen uppåt, ut i frifheten, alldeles själv) och när vi inte hörde den alls igår tror jag alla antog att den gjort det, hittat ut alltså. Men idag, när vi satt och åt sushi (mm!) i godan ro så hörde vi hur det prasslade till igen. Fågeln är alltså kvar. Stackars sate. Den kommer dö därinne och det kommer lukta död fågel i hela huset när vi kommer på måndag. Alternativet är väl att vi tänder en fysjuttsingen brasa och hoppas att fågeln bränner sig i arslet tillräckligt för att fatta att det är uppåt den ska ta vägen, eller att den helt enkelt brinner upp så vi blir av med spektaklet. Vilket dilemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*