Skulle behöva ett par dagars paus

Jag kommer hem från Frankrike. Hinner inte sova eller knappt andas och när jag packar upp resväskan packar jag om i en annan. Åker till Skåne. Flyger sent från Bromma efter middag och häng med mamma och pappa. Flyget är försenat och jag sover hela vägen. Landar i ett regnigt Ängelholm och Sammys skägg känns längre än på länge. Nästa morgon rakar han sig. Vi umgås med hans föräldrar, spelar många partin Uno och går på utställningen där Sammys bilder hänger. Jag är stolt och blir berörd och dricker stark ipa och när vi åker hem på kvällen är jag lite full. Vi ser film och bakar äppelpaj och hans föräldrar somnar i soffan och vi går ner i förrådet där han ger mig en fin väska till en av mina polaroidkameror. Jag blir jätteglad.

Vi promenerar genom Bjuv. Träden ändrar färg och vi fikar hemma hos hans moster. Jag dricker kaffe och på vägen hem klampar vi in i trädgården till en av Sammys gamla kompisar. Blir stående en stund och pratar. Och vi har varsitt paraply och kommer iväg mot Stockholm flera timmar senare än vi tänkt.

På vägen hem bestämmer sig bilen för att den inte vill samarbeta så vi blir stående i Linköping och min snällaste pappa kommer ner och hämtar oss mitt i natten men Sammys bil blir kvar men vi kommer i alla fall hem tillslut men såklart alldeles för sent. Jag hinner inte landa hemma så jag skippar kören efter jobbet på måndagen. Dricker te i hans soffa en stund istället, tar bilen till Rusta i Västberga där jag köper världens finaste påslakan med blåbär och luften är kall och krispig och det luktar faktiskt höst. Handlar och lagar sen middag och catchar upp med Pernilla och dricker te och äter choklad och återvänder till livet. Känner att jag måste hinna landa. Skulle behöva ett par dagars paus.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*